Mist u een geslaagde opvolging, nieuwe medewerker…uw melding stellen we op prijs: opvolging@landco.nl

 

Juli 2020 - 't Leeweriksveld vond prima hulpkrachten en zoekt voorlopig geen mede-ondernemer meer

Juni 2020 - de Hoge Born vond een nieuwe werkleider tuinbouw

Mei 2020 - Boomgaard Ter Linde is serieus in gesprek met kandidaten voor het nieuwe tuinbouwbedrijf.

April 2020 - Zelfoogsttuin Kansrijk in Groenkan heeft met vier buren een enthousiast tuinteam gevonden.

Maart 2020 - Per 1 januari 2020 heeft Guiseppe Secchi als zelfstandig ondernemer het erfpachtcontract van BD Tuinderij de Zonnehorst van Stichting BD Grondbeheer verkregen, en het bedrijf overgenomen van Henk en Hillie Bunskoek. 

Februari 2020 - Melkveehouderij de Bouwerij, familie van Tilburg, vind een geschikte kandidaat voor het opzetten van een CSA zelfpluktuinderij op hun bedrijf.

Januari 2020 - meerdere kandidaten geselecteerd door BD Grondbeheer als potentiele toekomstige pachter van de Wilhelminahoeve in Zeeland - een BD akkerbouw/gemengd bedrijf met meerdere ontwikkelingsmogelijkheden

December 2019 – BD boerderij De Kraanvogel in Esbeek (Noord Brabant) is met een klantenreceptie op 15 december door Maarten en Hermien van Liere feestelijk overgedragen aan Michiel Schalk. Helmer Wieringa verzorgde de begeleiding van de overname.

September 2019: Warmonderhofstede vindt nieuwe tuinder

September 2019: Ties en Esther Betjes vierden met klanten de opvolgingsdatum van De Vrolijke Noot.

Lente 2019 - Jurre en Hanna zijn verhuisd naar de Groene Griffioen.

September 2018 - De Eemlandhoeve heeft genoeg sollicitanten om een nieuwe tuinder te kiezen

Augustus 2018 - Ada en Martin Verzijden starten met maatschap Broer en Zus op Hoeve Wickevoort in Cruqius

Juli 2018 - Hansketien is overgenomen door Liesbeth Brands-Hospers, Monique Hospers-Brands en Martijn Stam. Met een financiering mogelijk gemaakt door UDEA en het Nationaal Groenfonds. Zo kunnen Peter Govers en Ina Eleveld hun pensioen invullen met een nieuw initiatief. 

Juli 2018 - De Glinstertuin van Henk Linde is mede na ooproep op Landgilde opgevolgd door Jos Timmermans.

Mei 2018 - Natuurmonumenten kiest uit verschillende kandidaten voor Landgoed de Velhorst.

Winter 2018 - Jouke en Liz werken op de Eemstuin. Isabel Duinisveld en haar vriend Idze zijn de nieuwe tuinders op de Warmonderhof.

Juni 2017 - De Lepelaar vond medewerker na oproep.

Juni 2017 - voor CSA tuinderij de Oosterwaarde tekenden Tineke Bakker, Tjeerd Roosjen, Ravi van Marissing en Jelle Meindertsma als nieuwe vennoten een CV contract met St. Meerwaarde

Mei 2017 - Jeannine Lamain vond een fijne werkplek op Tuinderij Salland. 

Mei 2017 - Overhekerhof in Klimmen is met huiskavel verkocht. Biologisch veehouder John Janssen houdt de natuurgronden nog even aan.

Susan van 't Riet is de nieuwe medewerker certificering bij Stichting Demeter.

26 april 2017: overdracht van Boerderij Eyckenstein naar Jacob Beeker en Linda Heemskerk op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Prima stal voor de koeien en woonhuis voor de startende boeren die Jersey stierkalveren opfokken in natuurgebieden. 

Maart 2017 - goed bezochte lezing op Warmonderhof over bedrijfsopvolging voor laatstejaars - veel vragen en uitwisseling over hoe geleidelijk vermogen over te nemen. Met Maria van Boxtel, Helmer Wieringa en lerares Ria van Boxtel

Oktober 2016 - Arjan en Karina Schermer volgen Michiel Cassuto op in Ede, brandroodkaas.

September 2016 – Wouter van Mil vertrekt na 5 jaar Tuinderij Croy naar nieuw te starten tuinderij in Frankrijk.

Augustus 2016 – Yvo en Suzette verhuizen als beoogd opvolger naar Het Groene Spoor te Rossum van Hannie en Jan Nijmeijer, te Rossum.

Mei 2016 - Julian Langelaan start met perceel biologische bloemen, op bloemengrond bij Jan Knook

April 2016. Lydia van Maurik start met geitenbokjes, doe mee op www.bokkenbunker.nl

April 2016. Kampeerboerderij de Baankreis is voorzien van een nieuwe tuinster. 

Maart 2016 - Dochter Deirdre en vriend Siegert haken in op het bedrijf van Eelco Schaap en Karin Sligting te Portugal, www.dominiovaledomondego.com

Februari 2016. Tuinbouwbedrijf de Zaderij van Jan Velema in Voorst is verkocht. Een jong gezin gaat enthousiast verder met de teelt van groente op de 4,5 hectare biologische grond. 

Februari 2016 - Natuurderij Keizersrande heeft een nieuwe medewerker.

Januari 2016 - Lidia Roemer en John van de Ven werken in maatschap aan de opvolging in De Stek met/van Piet van Sabben en Renee Hoekendijk, te Lelystad.

Januari 2016 - kleinschalige tuinderij Kok & Kruid in Drenthe is opgeheven. Er was geen belangstelling voor overname.

Oktober 2015 - De Jerseykoeien van Jacob en Linda Beeker lopen winter 2015/2016 in een ruime potstal in Eemnes. Ze zoeken nog een plekje voor mens en dier samen. www.jerseyvleesbestellen.nl

Lente 2015 - Freek Mennen begon lente 2015 als tuinder op Locotuinen Maastricht, in samenwerking met Stefan Muijtjens. Succesvol, komend seizoen kan hij het zelf af.

Januari 2015 - Reinout Leerentveld gaat in 2015 samenwerken met en op het bedrijf van Jan en Lina Zenhorst te Creil.

Augustus 2014 - Koen Warnaar start in augustus 2014 als kastuinder op de Nieuwe Akker te Haarlem. 

Juli 2014 - Het "Biogrondfonds voor levend land" in Belgie, DE LANDGENOTEN, is operationeel. De cooperatie is opgericht, het aandeelhoudersregister staat op start en boeren Michiel en Marie van Wijveld in Destelbergen zijn de eerste kapitaalophalers. De teller staat voor hen al op 51%!

April 2014 - Warmonderhof tekende op 25 april het nieuwe VOF contract met de nieuwe akkerbouwer Paul Fischer, die samenwerkt met veehouder Johan Verheije en tuinder Reggie Waleson. Paul werkt inmiddels zelfstandig samen met buurman Jan, Teka Kappers neemt zijn taken op Warmonderhof over. 

Februari 2014 - Tuinderij DuurSaam te Broek op Langendijk heeft met Agros een nieuwe zorginstelling gevonden om de 12 hectare cultuurhistorische eilanden met een biologisch tuinbouwbedrijf te beheren.

Op 10 februari 2014 was de avondklas op Warmonderhof te Dronten gewijd aan opvolging van landbouwbedrijven. Gerard Pronk van Noaberhoeve, Maria en Helmer van Landgilde lichtten aanpak toe.

Januari 2014 - Wilco de Zeeuw gaat melken op boerderij Veld en Beek bij Renkum.

Januari 2014 - Guus Imhoff en Brigitta Hoogendoorn zijn de nieuwe melkveehouders en zuivelbereiders op zorgboerderij de Vijfsprong te Vorden.

September 2013 - Ondernemers Annette Harberink en Floor Dijkstra en hun medewerkers melden dat zij op 1 november 2013 feestelijk de officiële start van Natuurderij Keizersrande te Deventer gaan vieren: een nieuw, grootschalig biologisch-dynamisch melkveebedrijf met natuurbeheer en ruimte voor de IJssel, tbv Stichting IJssellandschap. www.keizersrande.nl

Juli 2013 - Nynke Pos, Hidde Abels en hun kinderen zijn (na jaren werkervaring op zorgboerderij Balder in het Twiske) als pachters gestart op Landgoed Tongeren om hier te bouwen aan een geheel nieuwe vestiging van een biologische melkveebedrijf.

Juli 2013 - Rick van Rijn en Anne Kloek melden met hun gezin verhuisd te zijn naar Haarzuilens, ze starten een recreatieve boerderij met biologische geiten, www.geertjeshoeve.nl.

Juni 2013 – Elsbeth en Chris van der Meer melden per 1 augustus 2013 te starten met De Zaderij te Voorst, 5 ha, in samenwerking met Jan Velema van zadenbedrijf Vitalis.

Mei 2013 – Sake Gerritsen meldt nieuwe kandidaat opvolger te hebben.

Januari 2013 – Loek Zonderland start als medewerker en komend ondernemer bij de biologische varkenshouderij Jofrahoeve van Frank en Yolanda van Wagenberg te Esch (NB) met slager-kok Werner Bührs. Loek gaat de varkenstak opzetten op de tweede vestiging te Rosmalen die als een brede stadsboerderij ontwikkeld gaat worden. www.jofrahoeve.nl

Januari 2013 – Bart Pijnenburg en Daniella de Winter starten met de samenwerkingsperiode op zorgtuinderij De Es te Haaren (NB) als opvolging van Ben Esdonk en Anna Jooss. Het bedrijf omvat 2 ha groenteteelt met abonnementen en marktverkoop in Den Bosch. Begeleiding: Helmer Wieringa

Oktober 2012 – Fred en Nicole Willemssen starten met de samenwerkingsperiode op vollegrondsgroentebedrijf Maatschap Vollenberg, gericht op opvolging van André en Gerrie Vollenberg. Het bedrijf omvat in totaal 20 ha, de opvolging vindt plaats in fasen, en is vooral ook bekend om zijn grondgetrokken witlof. Begeleiding: Arvalis