Hof van Twello

IntroductieregelGert Jan Jansen en Laurette van Slobbe zoeken opvolgers. www.hofvantwello.nl GEPLAATST 2 MEI 2019
Volledige advertentietekstZo kan het ook!

Hof van Twello is een veelzijdig bedrijf met tal van uitdagingen. Het wordt geleid door Laurette van Slobbe en Gert Jan Jansen. Zij hebben het succesvolle bedrijf in 15 jaar tijd stap voor stap opgebouwd uit een vervallen en verwaarloosde boerderij. En toch zijn zij geen eigenaar van het bedrijf.
Hof van Twello is een stichting die de grond en een deel van de gebouwen pacht. Gert Jan en Laurette vormen de directie van het bedrijf. Het bedrijf is opgebouwd met hun geld en dat van Crowd Funders . Allemaal leenden zij geld aan de Stichting die daarmee het bedrijf opknapte, o.a. een kas bouwde, een winkel inrichtte, een keuken, een lunch-cafe in de kas, terrassen, etc. Die onderdelen zijn eigendom van de Stichting Hof van Twello, net als de machines en alle andere inventaris en voorraden. Net als de Crowd Funders hebben Gert Jan en Laurette dus een vordering op Stichting Hof van Twello. Bij overname van hun positie moet je tegelijkertijd (een deel) van die schuld aflossen. Vermeerderd met een bedrag aan good will. (Samen minimaal een bedrag van 100.000 euro) Een bedrag dat je zelf, later of bij het verlaten van het bedrijf ook weer kunt opvragen. Je investeert op die manier niet alleen in het bedrijf maar ook in je eigen toekomst, als extra pensioen of als extra reserve voor nieuwe plannen.
Je bent als ondernemer(s) dus in dienst van Stichting Hof van Twello, inclusief een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw. Tot het bedrijf behoren 2 woonhuizen waarvan de 1 snel en de ander wat later beschikbaar komt. (Gert Jan en Laurette wonen elders).

Hof van Twello bestaat uit ongeveer 14 ha grond met daarop biologische groententeelt, een hoogstamboomgaard, kleinfruit, een walnootaanplant, een wijngaard en wat akkerbouw. De eigen productie wordt uitsluitend verkocht in de eigen streekwinkel waarin ook producten van ongeveer 30 andere regionale eko en niet-ekoproducenten worden verkocht, evenals een groot assortiment zaden en biologische levensmiddelen. De laatste jaren richt het bedrijf zich steeds meer op de teelt en verkoop van bijzondere planten voor de tuin: eetbare wilde planten, meerjarige groenten, verfplanten, eetbare bloemen, kuipplanten naast een volledig aanbod van (ingekochte) groente planten voor de tuin. De winkel trekt klanten uit een groot gebied met een straal van ca 70 km. Op het terrein is het eerste commerciele Blote Voetenpad van Nederland aangelegd dat de ongeveer 22.000 bezoekers per jaar o.a. middels thematuinen en tal van informatieborden op een avontuurlijke manier laat kennismaken met onze zeer biodiverse natuur, biologische landbouw, voeding en kleinschaligheid. In de theetuin en in een deel van de kas is een restaurant ingericht waar bezoekers heerlijk kunnen lunchen of waar familiefeesten, bedrijfsuitjes, recepties en kinderfeestjes worden gevierd. Winkel en horeca leveren bij elkaar nog eens circa 20.000 (extra) bezoekers op. Hof van Twello heeft een geaccrediteerde zorgafdeling voor lichte en middelzware dagbesteding. Deze afdeling is momenteel in opbouw.

Al met al een bruisend bedrijf waarin het vol op ondernemen is! Met goede beloning en huisvesting. Desgewenst helpen Laurette en Gert Jan je op weg en trekken ze in de overgangsperiode met je op en leren je zo de kneepjes van dit bijzondere bedrijf. Jouw bedrijf?

Interesse?
Reacties verlopen via Landgilde, Helmer Wieringa. Hij beantwoordt eerste vragen, regelt bezoek en doet eerste selectie. We zoeken doorpakkers met 24/7 mentaliteit en eigen visie. Reageer tot uiterlijk 15 juni 2019 met korte motivatie en CV (of CV's) via de contactknop of aan hwieringa@landco.nl. Je krijgt genoeg tijd en ruimte voor je vragen of om alles te bestuderen!

nb Besluit je als bezoeker te gaan kijken en te lunchen of Blote Voeten Pad te beleven, dan is dat natuurlijk prima. Het aanspreken van Gert Jan of Laurette over dit traject is dan niet gewenst.

BedrijfsnaamHof van Twello
Websitewww.hofvantwello.nl
Contact opnemenTerug naar het overzicht