LANDGILDE heeft een Handreiking over bedrijfscontinuïteit in de biologische en multifunctionele landbouw en mkb opgesteld. Deze is verschenen als Ekoland special: download hier

Hierin staat een schema een schema voor bedrijfscontinuïteit. Van onderwijs, stage, meewerken tot werving, selectie, inwerken, overdragen en uitrusten. Voor elke fase is dit schema uitgewerkt in vragen en zelfstudie. De begeleiders gebruiken dit ook. Aanbeveling is om dit een keer door te nemen. Download hier het gehele document in Word: u mag het gebruiken voor eigen teksten, of in Pdf.

Voor opvolging en overdracht: als voorwerk is het handig dat u een Uitgangsdocument opstelt. Zowel voor overdrager als voor overnemer. De begeleiders zullen dit document gebruiken en samen aanvullen. Uitleg: download hier.
Bij gesprek vragen wij om dossier (kopies) van documenten zoals contracten, kadasterkaartje: hele cheklist als inhoudsopgave.

Zie ook Facebook. In de Handreiking staan vele informatieve websites:

Wil je meedoen met ons initiatief voor leerbedrijven? Lees dan het artikel in het jaarverslag van het ministerie van LNV hier